Pahoinvointi-Suomen pelätit

En voi olla tarttumatta Kokoomuksen ex-kansanedustaja Tuulikki Ukkolan kirjoitukseen ”Hyvinvointi-Suomen elätit” Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissaan. (http://tukkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116937-hyvinvointi-suomen-elatit) Pelästyin tuota epähumaania kirjoitusta, kuin räkättirastas linnunpelättiä. Ei näköjään entisenä kansanedustajana tarvitse enää piilotella todellisia Kokoomus-kasvojaan. Sen kuin kirjoittelee jo kansanedustajan eläkkeen avulla korjatulta, velattomalta kesämökiltä, miltä ”musta tuntuu”:

”Jos ylipistot ryhtyisivät perimään lukukausimaksuja ja opintoraha poistettaisiin, niin eiköhän ikuisista opiskelijoista päästäisi eroon. Jos opiskelijat joutuivat tulemaan toimeen lainan turvin, opiskelijat todella opiskelisivat, valmistuisivat, menisivät töihin ja ryhtyisivät maksamaan veroja.”

Ukkolalle ei edes riittäisi se, että korkeakouluista tehtäisiin rikkaiden kakaroiden etuoikeus, vaan lisäksi pitää rankaista köyhien kakaroita työttömyydestä, joka siis on Ukkolan mielestä jokaisen oma vika:

”Toinen perattava asia on työttömyyskorvaukset, Ne ovat niin hulppeat, ettei töihin kannata mennä, kun vähemmälläkin pärjää, voi leppoistella ja korjata kaikessa rauhassa kesämökkiä. Työttömien moraali on täysin hukassa. Muistan lukeneeni jostain, että työttömyyskorvaukset voivat nousta jopa 90 prosenttiin viimeisestä palkasta.”

Haluaisin tässä työttömänä itsekin tietää, että mistä kassasta näitä 90% ansiosidonnaisia saa? Kansanedustajien eläkekassastako? Ainoa mahdollisuus saada työttömänä rahaa tässä suhteessa työssäoloon verrattuna lienee se, että erehtyy luulemaan palkaksi harjoittelun ajalta saamaansa työttömyyspäivärahaa ylläpitokorvauksella korotettuna.

Ukkola haukkuu siis eläteiksi opiskelijoita ja työttömiä, joka muuten ryhmänä pitää sisällään myös erilaisista syistä vajaakuntoiset ja osatyökykyiset. Siis ryhmät, jotka tekevät tarvittaessa kutsuttavien nollasopimustensa ja opiskelun ohella tekemiensä ”paskaduunien” lisäksi vuosittain yli 60 tuhatta henkilötyövuotta ilmaistöitä erilaisten harjoittelujen, työelämävalmennusten, kuntouttavan työtoiminnan ja työssäoppimisen nimikkeiden alla. Onneksi moraalittomien työttömien ja opiskelijoiden seurana tässä maassa on niin paljon rehellisiä ja veronsa maksavia työnantajia, jotka eivät missään tilanteessa hyödynnä esimerkiksi tätä rehottavaa harjoittelijavälitystä mitenkään. Sehän on aivan sattumaa, että esimerkiksi harjoittelusopimusten määrä yrityksiin kasvaa potenssiin TE-toimistossa kesälomakaudella.

Ja vaikka Ukkola ei tunnukaan erottavan vihreitä piipertäjiä järjestelmiä ja hallintohimmeleitä rakastavista demareista, niin todetaan nyt vielä, että Vihreissä on aika paljon yritetty vuosien varrella herättää keskustelua esimerkiksi byrokraattisten järjestelmien purkamisesta ja useampien sosiaalietuuksien korvaamisesta perustulolla, joka kannustaisi työntekoon ja tekisi kaikenlaisesta työstä kannattavaa kaikille. Myös toimeentulotuen asiakkaille, joiden ei nykyisellään kannata tienata yhtään euroa, elleivät pääse suoraan kokopäivätöihin. Nykyisellä toimeentulotukijärjestelmällä vuokrafirmojen 0-37,5h/vko-tyyppisiä sopimuksia tai 15h/vko osapäivätöitä ottaisi vastaan korkeintaan moraalinen idiootti.

Täytyy myöntää, että on Ukkolalla pokkaa saarnata tuon epähumaanin, syyllistävän ja pilkkaavan kirjoituksensa lomasta arkipäivän teoista. Onneksi on yksi puolue, joka kuuntelee, välittää, pitää kädestä ja rakastaa aidosti, eikä vain antamalla rahaa. Niin kaunista, että lähden oksentamaan.

 

Kimmo Kautio

Kunnallisvaaliehdokas (vihr.)

Hattula

http://www.facebook.com/kunnollispolitiikkaa

 

2 kommenttia artikkeliin “Pahoinvointi-Suomen pelätit”
 1. Silvon Tapsa sanoo:

  Paljon tekstiä, aika vähän substanssia! Todellisuus on varmaan jossakin Kimmo Kaution ja Tuulikki Ukkolan käsitysten välillä. Kummankaan mielipiteitä, ei Ukkolankaan, voi tyrmätä täysin virheellisiksi!

 2. Kimmo Kautio sanoo:

  Jaa’a.. Ettei olisi koko substanssivimma syynä siihen, että ihmiset ei enää näe metsää puilta, kun puhutaan kokonaisuuksista.

  Tässä sitä vasta substanssiosaamisen puutetta riittääkin ja on kyse sentään työministeri Ihalaisen asettamasta selvitysmiehestä.

  http://ok-opintokeskus.fi/tarja-filatov-etsii-v%C3%A4lity%C3%B6markkinoilta-ty%C3%B6n-ja-ty%C3%B6tt%C3%B6myyden-v%C3%A4list%C3%A4-puuttuvaa-lenkki%C3%A4

  Peräänkuuluttaa nyt työttömien myyntimiestä, ihan kuin ei tietäisi olevan sellainenkin ammattiryhmä, kuin työhönvalmentajat, jotka muuten tekevät sitä perinteistä työnvälitystä, mihin ei enää TE-toimistoissa resursseja olekaan. Samasta työttömien välittämisestä taitaa olla kyse myös tulevassa kuntakokeilussa. Kohta alkaa yleinen vitsi kuulua, että ”montako työnvälittäjää tarvitaan välittämään työttömiä työharjoitteluun tai koulutukseen, josta puolet on työssäoppimista, kun oikeita töitä on jatkuvasti vähemmän, koska näitä ilmaishommia oikein markkinoimalla markkinoidaan.

  Tänään muuten särähti korvaan, kun näin tv:stä Tampeen Teatterin Tillikan ravintolan mainoksen, jossa oikein kehuttiin sillä, että heillä on tarjota harjoittelupaikkoja nuorille. Jotenkin tässä asiaksomistajana voisi toivoa, että niilläkin rahoilla palkattaisiin nuoria oikeasti palkkatöihin, mitä S-ryhmä syytää laajentumiseen pitkin Venäjää ja Baltiaa.

Jätä kommentti

css.php