Hattulan ”kauhuhoitajat” edelleen kunnan palkkalistoilla

Koen vastuullisena vanhempana asiakseni tuoda kaikkien hattulalaisten lasten ja nuorten vanhempien tietoon asian, jonka sain tässä viime viikkojen aikana selville. En aio tässä tekstissä mainita ihmisiä tai edes toimintayksiköitä tunnistettavasti, enkä kertoa kaikkea, mitä asiaan liittyen tekisi mieli, sillä jokainen suhtautukoon asiaan itse sillä vakavuudella, kuin itse parhaaksi näkee. En myöskään halua syyttää Hattulan kuntaa, enkä ottaa kantaa siihen, onko asiassa menetelty oikein tai väärin. Kansalaisen oikeustajua tämä asia saattaa kuitenkin koetella ja vaikenemisen kulttuuria voi vain ihmetellä.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, että vaimoni kertoi minulle huhusta, jonka mukaan Hattulan Marjahatun päiväkodissa lapsia pakkosyöttäneet ja Turun hovioikeudessa 21.10.2009 teoistaan tuomitut (http://www.oikeus.fi/48373.htm) hoitajat työskentelisivät edelleen päivähoidon tehtävissä. Alkuperäinen huhu kumoutui tuossa muodossaan, mutta pöyristyin silti siitä, mitä sain selville.

On nimittäin pitävää näyttöä siitä, että Hattulan ”kauhuhoitajista” ainakin toinen on hovioikeuden tuomioiden jälkeenkin työskennellyt Hattulan kunnan palkkalistoilla ja vieläpä välittömän lähellä lapsia. Tämä kaikki käy ilmi helposti yhdistelemällä tietoja muun muassa Hattulan perusturvalautakunnan pöytäkirjoista, Turun hovioikeuden pöytäkirjoista ja Hattulan kunnan henkilöstöraporteista. Edellä mainitut asiakirjat ovat julkista tietoa ja saatavilla edellä olevasta linkistä ja Hattulan kunnan verkkosivujen kautta. Maallikon oikeustajulla ihmetystä herättää se, ettei tällaisia henkilöitä ole aikanaan irtisanottu. Virkasuhteestakin voidaan käsittääkseni irtisanoa, jos luotettavuuden kriteeri ei täyty. Tärkein kysymys on kuitenkin tällä hetkellä se, onko Hattulassa nyt todellisuudessa varmistettu, ettei pääse syntymään tilannetta, jossa nämä päiväkodissa hoitajiensa toimesta kiusatut lapset kohtaisivat kiusaajansa uudelleen toimintaympäristössään? En nimittäin menisi tällä olettamalla asiasta takuuseen.

Tämä tapaus on jälleen yksi peruste liputtaa Vihreänä avoimemman Hattulan puolesta ja vastaan sellaisia hyväveliverkostoja, jotka vaikenevat ja antavat tällaisten asioiden tapahtua kyseenalaistamatta.

Hyvät hattulalaiset lasten ja nuorten vanhemmat! Pidetään yhteyttä ja muodostetaan hyvävanhempiverkostoja, jotta lastemme hyvinvointia koskevia tietoja jaetaan, eikä pimitetä. Huolestuttavilta kuulostavat huhut on aina syytä tarkistaa, eikä kuitata ”akkojen juoruiluna”.

Kimmo Kautio
Kunnallisvaaliehdokas #65 (vihr.)
Hattula
http://www.facebook.com/kunnollispolitiikkaa

10 kommenttia artikkeliin “Hattulan ”kauhuhoitajat” edelleen kunnan palkkalistoilla”
 1. Teppo Turja sanoo:

  Jäitä Hattulaan.

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Jäitä Hattulaan.

   Tarkoittaen mitä? Sitäkö, että lasten pahoinpitely on ok, kunhan on lievä? Kuka ehtii ensimmäisenä toteamaan, että ”ennen vanhaan vedeltiin vitsalla perseelle ja karttakepillä sormille”?

  • Tuula Nyman sanoo:

   Hienoo Teppo! Tosin en tiedä mitä tarkoitit???

 2. Tuula Nyman sanoo:

  Mitä mahdatte hakea tällä?? Eikö omat vaalimainokset oikein pelitä?? Naurettavaa 🙂

 3. Tuula Nyman sanoo:

  Jatkoa edelliseen viestiini: Miksiköhän nää hovioikeudet oikeestaan on edes olemassa?? Kyllä meillä täällä Parolassa ihan näitä OIKEUDEN jakajia riittää…. (anyway.. 🙂 kaikilla meillä on oikeus olla, hengitetään kuitenkin samaa ilmaa ja kuljetaan samaan taivaan alla. Eikö vain? 🙂

 4. Tuula Nyman sanoo:

  Älkääkä hyvät vanhemmat olko huolissanne enää pakkosyötöstä, ennemminkin siitä että kaikki saa edelleen syödä itsensä kylläisekseen 🙂 Tässä kohtaa kuulumme VIELÄ hyvinvointi maihin. HYVÄ SUOMI <3<3

 5. Tuula Nyman sanoo:

  Sori, kirjoitin väärin, pitää olla onnellinen siitä, että lapsi saa upean täysipainoisen ruuan meidän keittiöltä. Meillä on myös lapsia , joiden ainoa ruokailu tapahtuu koulussa. Ei ole mitään KAUHUJA elämässä, eikö näin meille jo pienenä opetettu???

 6. Kimmo Kautio sanoo:

  Kiitos vastauksista. Olisit toki voinut sinutellakin. Haen tällä ainoastaan totuutta. Ja jos totuudessa ei ole mitään vikaa, niin miksipä sen kertomisessa olisi?

  Tottakai kaikilla on oikeus olla senkin jälkeen, kun tuomiot on luettu, mutta mitä mieltä itse olet: Pitäisikö sellaisia henkilöitä valita enemmänkin työskentelemään lasten parissa, joilla on rikostaustaotteessa merkintä lapsiin kohdistuvista rikoksista?

  http://www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/18232.htm

  Tässä vaiheessa muuten sellainen kysymys tähän keskusteluun, että onko näitä rikostaustaotteita yleensä kaupungeissa ja kunnissa tapana kysellä, jos työnantaja siirtää henkilön tehtävistä toiseen? Vai tarvitaanko näitä vain uusia virkoja tai työsuhteita täytettäessä?

  • Aarno Järvinen sanoo:

   Ehtoota Hämylinnasta
   Muualla mailmassa negatiivista mustaa valkoisella saanut yleensä eroaa,mutta meillä armaassa Suomessamme pyritään luomaan ns suojatyöpaikkoja.
   Menestystä vaalityöhön sano
   Aarno Järvinen

   • Kimmo Kautio sanoo:

    Se on nimenomaan näin. Puhutaan todellakin suojatyöpaikoista, koska nämä henkilöt eivät rikostaustaotteen esittämällä pääsisi vastaaviin tehtäviin vastaavilla liksoilla, varsinkaan jos sattumoisin ovat uusissa hommissaan vanhalla liksalla..?

Jätä kommentti

css.php