Hyvää Joulua Hämeenlinna!

Joulu on tullut Hämeenlinnaan. Sinipunaiset lasimestarin sillit on jälleen korkattu. Näitä mainostettiin jo lokakuussa runsain mitoin, joten moni kuluttaja meni halpaan. Uusi upea mainoslause kuului: ”Entistä läpinäkyvämpiä, entistä härskimpiä.”

Juhlapöytään on nostettu kuivakka broileri. Kuka saatanan tonttu mokasi marketissa? Onhan se tietty tärkeää, että paketti on punainen, eikä esimerkiksi vihreä. Joistakin se on teennäinen jouluväri. Pitäiskö joskus kuitenkin lukea tuoteseloste?

Pöydän äärellä Johannes luki kaikille sadun punaisesta kirjastaan. Ja kaikki tärkeimmätkin olivat hiljentyneet tämän suuren tapahtuman äärellä, sillä Hellsvetin enkeli ilmoitti heille, että minä lähden nyt, ja katso, kuinka teille on syntyvä uusi johtaja, joka makaa kapaloituna Arkadianmäellä. Ja tapahtui niin, että kaikki lähtivät yhdessä tuota ihmettä porovaljakolla katsomaan, sillä kaikilla omat lehmät olivat ojissa, kuulemma huonosti aurattujen katujen vuoksi, paitsi Iisakilla, joka ratsasti Arkadianmäelle aasilla. Isä meni Ruotsiin, äiti lensi taivaisiin. Ja Sari oli hiljaa, näin sen itkeneen. Persu teki barrikadin eteiseen.

2 kommenttia artikkeliin “Hyvää Joulua Hämeenlinna!”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Terve Kimmo!
  Naapurikuntalaiseksi kirjoituksesi oli oivaltava.
  Ennen näitä lumia (kunnallisvaaleja) oli muotia puhua avoimesta ja läpinäkyvästä toimintakulttuurista.
  Muodeille käy niinkuin niille käy: ne muuttuvat ja vaihtuvat.
  Harrasta Joulua t. Hessu K.

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Muoti sopii kyllä äärimmäisen huonosti politiikkaan. Jännästi se, mikä on vaalien alla muotia, on vaalien jälkeen ihan yhtäkkiä ”so last season”. Toisaalta äänestäjät voi syyttää vain itseään.

Jätä kommentti

css.php