Tehdään armeijasta Suomen suurin nuorten työpaja

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho nosti jälleen kerran kissan pöydälle asevelvollisuuden sukupuolten tasa-arvoon liittyen ehdottamalla asevelvollisuutta myös naisille. Käsi ylös kuka yllättyi, että paskamyrsky vaimensi älyllisen keskustelun alta aikayksikön ja koko juttu jäänee tälläkin kertaa telineisiin. Kissa heitettiin väkivalloin hännästä pöydältä. Toivoa sopii, ettei mennyt yhdeksäs henki.  

Aiheesta keskustelu on älyllisesti rehellisille äärimmäisen turhauttavaa. Kuvaavaa on, että puhutaan sitten miesten asevelvollisuuden lakkauttamisesta tai sen saattamisesta koskemaan myös naisia, älykötkin muuttuvat idiooteiksi nanosekunneissa. Mielipide asiaan tulee spontaanisti tunteista ja miehillä riippuu vahvasti siitä, onko itse saanut vai joutunut käymään sen läpi. Keskustelu kulkee vellihousuksi nimittelystä vääjäämättä kohti syvällisiä pohdintoja erilaisia mielipiteitä omaavien seksuaalisesta suuntautumisesta. Kukot röyhistävät rintaansa ja kanakuoro säestää. Naisten asevelvollisuuden este on kuulemma synnytys ja lastenhoito. Miesten vaan kuuluu käydä armeija, koska ovat miehiä, eivätkä synnytä. Ehkä myös siksi, että ovat fyysisesti vahvempia. Selvä.   Samaan aikaan puhutaan, että nykypäivän sodankäynnissä ei pärjätä pelkillä korpisotureilla, vaan tarvitaan monenlaista osaamista. Olen ymmärtänyt, että naisetkin kykenevät esimerkiksi johtamaan tai käyttämään tietoteknisiä laitteita siinä missä miehetkin. Naiset voisivat itse asiassa olla jopa uskottavan puolustuksen paras tae. Siinä missä mies ryhtyy painiin ja nyrkkitappeluun, ymmärtää nainen lamauttaa hyökkääjän tehokkaasti potkulla munille.

Sukupuolineutraaliutta tai -kiintiöitä halutaan tuoda sinne tänne, mutta asevelvollisuus saa pysyä tunteisiin kiihkeästi vetoavana, epätasa-arvoisena muinaisjäänteenä vaikka maailman tappiin. Pimppi, pippeli ja Venäjän pelko riittävät älyllisinä perusteluina uskomattoman pitkälle tässä asiassa. Ja näin on, koska näin on ja on aina ollut, vaikka ei ihan aina. Muiden EU-maiden peesaaminen ja länsinaapurin apinointi toimii lähes joka asiassa, vaan ei suinkaan tässä.

Olen kirjoitellu blogissani paljon työllisyyspolitiikkaan liittyvistä asioista. Tekee mieleni niputtaa tämä asevelvollisuus samaan kysymyksen, koska meille väitetään jatkuvasti, ettei palkka-armeijaan ole varaa. Silti meillä riittää rahaa työmarkkina- ja toimeentulotukien maksamiseen sadoilletuhansille. Lisäksi tuhansille ja taas tuhansille maksetaan erilaisia lisätukia ns. kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun tai harjoittelupainotteisten työvoimakoulutusten muodossa. Lisäksi monille maksetaan vielä muitakin tukia, kuten asumistukea. Tuhansia nuoria työllistetään palkkatuen turvin.   Eikö näitä joka tapauksessa vaikkapa kattoon räkimisestä ja Counterstriken pelaamisesta maksettavia etuuksia ja työllistämis- ja puolustusmäärärahoja niputtamalla voisi tehdä armeijasta Suomen suurimman sukupuolineutraalin työpajan, joka maksaa jokaiselle sen läpikäyvälle nuorelle esimerkiksi tuhannen euron rehellisen kuukausipalkan? Eikö tässä olisi nuorille myös se eri tahojen vuorotellen vaatima matalapalkkainen työ?

Jätä kommentti

css.php