Kesäkuun impressioita

Demarinaisen logiikalla saa valkoisesta mustaa ja mustasta valkoista. ”Työttömyyttä ei nujerreta tempuin”, mutta jos nyt kuitenkin pystytettäisi yksi tempputakuu lisää.
Demariedustajat: Työttömyyttä ei nujerreta tempuin

Hämeenlinnan kaupunginjohtajavaali osoitti kiistatta, miksi SDP ja Kokoomus pelaavat niin hyvin yhteen. Kun toinen on valmis uhraamaan aatteensa yhden oman miehensä vuoksi ja toinen yhden oman miehensä aatteensa vuoksi, niin kasassa on kaikkien aikojen edellytykset kaupanteolle.

Huvittavinta on se, että suuremman paikallisen median paskamyrskyn lehmänkaupoista sai kuitenkin päälleen Kokoomus, joka ei puolustanut omaa miestään. Tässähän alkaa tuntea sympatiaa: Vuosikausia saa kuulla haukkuja hyvävelikerhoilusta ja sitten kun asettaa aatteen ykköseksi, tulee haukut siitä, kun ei pedannutkaan puoluetoverille hyväliksaista työpaikkaa. Kokoomuksessa varmaan mietitään, että mitä helvettiä te oikein haluatte?

Demareilta kiihkeä työpaikan järjestäminen oikean jäsenkirjan omaavalle ei tietysti ole mikään uutinen. Uutinen olisi, jos sitä ei tapahtuisi. Yrittihän Juttakin jo ihan julkisesti ehdotella, että YT-neuvottelujen kohdatessa vanhat demarit irtisanottaisiin viimeisenä.

Jenkit! Kansalaisten puhelutietoja urkitaan ja kohta pommitetaan Syyria paskaksi. FBI käyttää kenttäteloituksia. Kaikki on mahdollista terrorismin varjolla. Ja Suomi on näiden kelkassa. Yhtäkkiä Venäjäkin alkaa vaikuttaa inhimilliseltä.

Terrorismi ja sen pelko näyttää olevan niin hyvä veruke melkein mihin tahansa, joten pieni terroriuhkahan kannattaisi aika ajoin kehittää vaikka itse. Onneksi ihmiskunnan moraali on niin vahvalla pohjalla, että vaikka tällaisen ajatuksen jokainen meistä voi keksiä päässään, niin tällaista ei missään nimessä koskaan tapahdu. Valtioterroria ei ole, joten vedä foliohattu päähän! Keisari Nerokaan ei polttanut Roomaa! Miten se menikään? Ongelman ensimmäinen merkki on sen olemassaolon kieltäminen?

Vuodet ne vierivät ja sukupolvet vaihtuvat, mutta ihminen ei vaan opi, että jatkuva kategorisointi on kaikkien vastakkainasettelujen isä, äiti ja salarakas.
Uuninpankkopoika: Ottakaa makaryynia!

Vaimo hankki minulle pyöräilykypärän. Lähes 30 vuotta elin vaarallisesti ja poljin ilman. Turvallisuuden tunne tuntuu vaarallisemmalta, kuin entinen vaarallinen elämäni; kerran hankinnan jälkeen laskettelin raitille ilman ja olo oli heti kummallisen epävarma. Kypärä on mallia coconut, näytän siinä vasta kuoriutuneelta. Olokin on kuin uudesti syntyneellä. Kuinka saisin rikki kookospähkinän ja itsevarmuuteni takaisin?

3 kommenttia artikkeliin “Kesäkuun impressioita”
 1. Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Kimmo,

  NSA:n historiikissa melkoisen pitävästi todistetaan, miten USA:n Joint Chiefs of Staff (olisiko aselajien yleisesikunta sopiva käännös) suunnitteli kylmän sodan kuumimpina aikoina USA:laisen matkustajakoneen alasampumista saadakseen syyn hyökätä Kuubaan. Samainen historiikki kertoo, miten AT&T nauhoitti ja luovutti NSA:lle kaiken Atlantin ylittävän puhelinliikenteen. Nykyisissä uutisissa ei ole kerrassaan mitään uutta… vedetään vaan foliohattua syvemmälle päähän.

  Kokdem’in kaupunginjohtajasuhmuroinnin yhteydessä on Isosuota jopa säälitty… kunnes mieleen tulee Vehviläinen pyytämässä anteeksi kansalta ja Finnairin osakkailta. Voiko henkilöä, joka pystyy mihin hyvänsä, mitenkään nöyryyttää niin kauan, kuin hän saa pitää taloudelliset etunsa?

  Miten se nyt menikään… ai niin: Olen TÄYSIN vakuuttunut siitä, että vt. kaupunginjohtajamme on täysin kompensoitu kaikesta tapahtuneesta niin etu- kuin takakäteenkin.

  Kollektiivinen säälimme olisi vain bonus.

 2. Kimmo Kautio sanoo:

  Kiitos kommentista, Kari! Aina ilahduttavaa saada valveutuneita vastauksia. Tämä länsimainen elämänmeno saa yhä huolestuttavampia piirteitä, kun pääasiassa näissä asioissa näkee vain silmien sulkemista ja asioiden kieltämistä. En ymmärrä kyvyttömyyttä käydä keskustelua länsimaisen median tarjoamasta totuudesta poikkeavista, vaihtoehtoisista tapahtumien tulkinnasta. Aikuiset, fiksutkin ihmiset tuntuvat usein kuvainnollisesti sanoen laittavan kädet korville ja huutavan, kun uskaltaa edes ehdottaa, että länsimedia jättää jotain oleellista kertomatta ja auktoriteetit vaikuttavat epäluotettavilta. Torjuntareaktio johtunee nihilismin pelosta. Muuta en keksi.

  Kokoomus ja Isosuo eivät sääliä kaipaa, kuten sanoit. En tiedä kumpi on politiikassa kamalampaa…elinkeinoelämän alttarilla uhrilahjojaan jakava Suomen toivo vai ideologiatyhjiössä elävä SDP?

 3. Aarno Järvinen sanoo:

  Kaikesta huolimatta
  Vaikka en syntyjä syviä tarkemmin tiedäkään niin silti…
  Pari kertaa yhdessä samassa veneessä täällä Suomess ja Venäjällä olleena totean henkkoht että kokolailla kohtuullinen kaveri.
  Aarno Jii

Jätä kommentti

css.php