Köyhyys ja työttömyys kriminalisoitava?

Henri Heikkinen (kok.) kirjoitti eilen Uuden Suomen nimensä veroisessa, häpeilemättömässä blogissaan oman liberalismin ylistyksensä otsikolla ”V*tun köyhät!” http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152948-vtun-koyhat

Heikkinen kantaa sisällään ilmeisen suurta huolta yhteiskuntamme moraalista, joka siis on suuressa vaarassa, koska maassamme elää sosiaaliturvan varassa kaikenlaisia syrjäytyneitä elättejä, sun muita Mika-Jalmareita. Huoli on helppo jakaa, sillä onhan se arvelluttavaa, että tällaiset Mika-Jalmarit ovat niitä yhteiskuntamme näkyvimpiä hahmoja, joiden moraalikadon myötävaikutuksesta koko yhteiskunta on vaarassa sortua. Onhan se totta, ettei Mika-Jalmari ole kovin esimerkillinen ja lasikattoon räkiminen kyllä näkyy helposti helikopteriin.

Onneksi Henrikin on jo aikuinen mies, sillä pikku-Henrille olisi varmasti tullut heti vastustamaton halu olla, kuin Mika-Jalmari, jonka asema on yhteiskunnassamme muutenkin laajasti kadehdittu, ainakin siellä tulohaitarin tuulisessä yläpäässä. Mika-Jalmari lieneekin siis tälläkin hetkellä koko kansakuntamme näkyvin moraalinen soihdunkantaja.

Onni onnettomuudessa on se, etteivät kaikenmaailman hallitusammattilaisten ja stephenfloppien bonukset tai nallewalhroosien maataloustukiaiset näy julkisuudessa. Mikä moraalikato siitä syntyisikään? Ja kuka sammutti valot? Eikun odottakaas…vedän pääni pois p*rseestäni. Näin käy helposti ihan vahingossa, kun ei ole selkärankaa.

Heikkisellä hengenheimolaisineen on kuitenkin suuri syy tyytyväisyyteen tuonkin tekstin julkaisun jälkeen. Jälleen kerran köyhiä haukkumalla on saatu huomio hetkeksi pois kapitalismin olennaisista moraalisista ongelmista ja lukemattomia uusia seuraajia. Ainoa miinus on siinä, ettei pistekirjoituksella voi vieläkään blogata verkossa.

Sinänsähän tällaiset ajoittaiset avautumiset eivät tarjoa mitään uutta. Joka hetki jossain elämöi joku mielestään oikeistointellektuelli (pahoittelen paradoksaalista termiä) ja ”liberalisti”, jolle todellista vapautta on paremman aineksen oikeus vedellä köyhiä ympäri korvia. Ihmettelen vain sitä, ettei kukaan ole vielä osannut sanoa, mitä oikeasti tarkoittaa: Vapaudelle on määritettävä hinta ja köyhyys ja työttömyys tulee kriminalisoida.

Sinänsä Heikkisellä ja muilla sosiaaliturvan vastikkeellisuutta tai jopa poistamista kannattavilla on toki hyväkin pointti. Sosiaaliturvan poistaminen lisäisi ainakin ihmisten yritteliäisyyttä ja toisi jokaisen työttömän elämään todellisen taistelun oman hyvinvoinnin puolesta. Ehkäiseehän sekin tietenkin tehokkaasti syrjäytymistä, että köyhät saadaan ulos koloistaan tuonne Siwojen ja Valintatalojen kassoille tai Heikkisen oven taakse, sukkahousut päässä ja mora kädessä. Syntyy uusia kontakteja.

Kommentti artikkeliin “Köyhyys ja työttömyys kriminalisoitava?”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Moi Kimmo!

    Eduskunnan oikeusasiamies totesi kai jotta ministeri Räsänen oli ihan oikeassa jotta suomen lakia ei tartte noudattaa jos joku muu ”fantasia” vaikkapa uskonto, raamattu ja kai sitten vaikka koraani toisin sanoo. Tämä on varsin korkealta tullut tulkinta ja se olis huomioitava arjen työssä.
    Otetaampa opiksi, kuten sanoit puukko sivan kassalla ei kai ole enää rikos, kun lakia ei tartte noudattaa ja ainahan voi keksiä jotta tää on mun uskoni mukaan oikein!

Jätä kommentti

css.php