Reperbahnin hallituksen toivotalkoot

Kokoomus aloitti uuden hallituksen ministerivaihdosten myötä vaalityön kohti ensi vuoden eduskuntavaaleja. Ministerikierrätyksestä paistaa kasvojen ja käsien pesu epäonnistumisista, kun tavoitteita ei ole saatu vietyä maaliin asti. Kuntauudistuksesta tuli totaalinen floppi ja sote-uudistus on junnannut pahasti. Henna Virkkunen hylkäsi kuntauudistuksen, Paula Risikko sote-uudistuksen ja Jyrki Katainen koko paskan. Näin toimii vastuunkantajapuolue Kokoomus, Suomen toivo! Lieneekö sama toivo, jossa se kuuluisa lapamatokin elää?

Jokainen joskus työpaikkaa vaihtanut tietää, että sisäänajovaihe uuteen työhön saattaa hyvinkin kestää muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen, työnkuvasta riippuen. On esimerkiksi tutustuttava uusiin ihmisiin, sisäistettävä toimintatavat ja kaikki uudet käytännöt. Ministerin pestin haastavuus huomioiden Suomi on uusien ministeriensä myötä enemmän tai vähemmän halvaantuneessa ja virkamiesvetoisessa tilassa seuraaviin vaaleihin saakka, kun uusien ministerien on käytännössä luotettava virkamieskuntiinsa. Uudella hallituksella ei ole enää paljonkaan tekemistä demokratian kanssa, kun istuvat ministerit ehtinevät juuri ja juuri päästä tehtäviensä tasalle vaaleihin mennessä.

Olemme saaneet nukkehallituksen, jossa ministerit istuvat jakkaroillaan näyteikkunoissa kohti uusia vaaleja. Kuka voi välttää mielikuvia Reperbahnilta tai Amsterdamin punaisten lyhtyjen kaduilta? Siellä on toivoa toivottomillakin.

Hämeessä ihmetystä ja sympatioita herättää aiheestakin politiikasta luopuvan Jari Koskisen heivaaminen maa- ja metsätalousministerin pallilta. Politiikka ei tarjoa pitkään palvelleelle kunniallista lopetusta isänmaan palveluksessa, vaan lähinnä mahdollisuuden poliittiseen marttyyrikuolemaan. Kannattaa vakavasti miettiä, millaisen Suomen puolesta seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää. Jatketaanko Stubbilaista selfien ottamista, sirkustelua ja somettamista, joka twiittaa kintaalla isänmaan asialle, vai otetaanko askel kohti politiikan alkuperäistä tarkoitusta?

9 kommenttia artikkeliin “Reperbahnin hallituksen toivotalkoot”
 1. teppo turja sanoo:

  Tottapa veistelet. Nukkehallitus. Nyt vain valmistaudutaan kevään vaaleihin, joissa aiotaan näyttää muille närhen munat. Meille muille lopputulos on melko sama.

 2. riitta.nyqvist sanoo:

  Moro!
  No, saavatpa tamperelaiset tältä hallitukselta rahaa raitiovaunu-hankkeeseen,
  jota eivät halunneet.
  Manselainen kertoi taannoin kaupunkilaisten pitävän älyttömänä ratikka-ideaa,
  rahareikiä riittäisi tärkeämpäänkin,
  mutta mitäpä sitä rahvasta kuulemaan.
  Sehän on maan tapa.
  T. Riitta

  • teppo turja sanoo:

   Syntyperäisenä tamperelaisena vahvistan Nyqvistin arvion. Ratikan sijaan samanlaiset rollikat (trolley bus) kuin muinoin tässä maamme vetovoimaisimmassa kaupungissa olisi pitänyt palauttaa. Luultavasti olisi ratkaisuna oleellisesti halvempikin. Rollikat olivat ja ovat sähkötoimisina saateettomia ja hirveitä kiihtymään. Sen lisäksi ne tarjosivat kuuraisina talviaamuina ilmaiset ilotulitukset, kun ”viikset” hieroivat johtimista sinistä leiskuntaa. Voih. Tampere. Silloin.

  • Heikki Koskela sanoo:

   Moro Riitta!
   Manselaisilla on samat elkeet kuin täälläkin: esitetään isompaa kuin ollaan ja katsotaan, kuka maksaa piikin.
   Kiitos ilmoituksesta! T. Hessu K.

   • riitta.nyqvist sanoo:

    Moro Hessu!
    Nuorisopuistoa Raatihuoneen parkkipaikalle?!
    Tänäänkin porukka mahtui hengailemaan melko väljästi torin ja kirkon välisellä alueella.
    Käärmettä pyssyyn toimittelee pieni piiri,
    jotta märkä uni torinalusparkista perusteltaisiin ”jalon” ajatuksen siivittämänä.
    I dag Käki kukkui KU:ssa ”brändin kirkastamisesta.”
    Halleluja!
    Brändi on olemassa ilman kalliita kirkastusjuhlia.
    Päättäjämme ja toimarit ovat unohtaneet,
    ko. lystin maksajilla on etuoikeus arvostella tuloksia.
    Riitta

    • Kimmo Kautio sanoo:

     Torinalusparkki on kyllä edelleen järjettömyys, jonka kannatusta ei voi ymmärtää. Tosin on tässä maassa paljon muutakin käsittämätöntä….mm. se, että yrittäjäjärjestöt pitää paraateja kokoomukselle, joka haluaa leikata palkkoja ja heikentää ostovoimaa tasaveroilla…

     • riitta.nyqvist sanoo:

      Kimmo jatka rohkeasti matkaasi.
      maa tarvitsee toisinajattelijoita.
      Suomessa oli bisnes-vuosinani yrittäjiä,
      kokoomuslaisiakin suvussa,
      jotka tunsivat yhteiskuntavastuunsa.
      Työntekijöille maksettiin palkka, jolla tuli toimeen arjessa,
      ei tarvinnut mennä sossun luukulle.
      Nyt ihannoidaan ahneita työnantajia,
      joille ei riitä mikään,
      he eivät lopeta kahmimista,
      ennen kuin suu on täynnä
      – multaa.
      Riitta

 3. Kimmo Kautio sanoo:

  Kiitos kommenteista! Olisi kai tuon ratikkarahan voinut johonkin fiksumpaankin käyttää. Tampereella on toimiva bussiliikenne.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Katselin tänään hallituspuolueiden edustajien ”omakehut” siitä miten Suomi lähtee kiitolaukalla nousuun. Pääkaupunkiseudun työt tehdään pääasiassa ulkomaisin voimin. Ainoa mikä jäi varsinaisesti mieleeni olivat Backmanin, Stubbin, Rinteen yms ivalliset virneet. Hehän saavat muhkeat sopeuttamisrahat ja eläkkeet. Vastuutahan he eivät kanna kuin puheissaan. Jälkihäpeä on heille vieras käsite. Kuten Kataiselle ja Urpilaiselle ja valtionvarainministeriön virkamiehille, joilta puuttui ehkä Sailasta lukuunottamatta luottolaman mahdollisista vaikutuksista Suomeen. Kas summathan olivat niin suuria, että olin lukenut Roope Ankalla olevan sen verran rahaa. Tavallinen virkamies ei sitä ymmärrä. Hyvä palkka ja edut ilman todellista vastuuta johtaavat tähän. Ja sitten vielä nämä asiantuntijat vaikka Holm, kristallipallosta näkee Milla Magia paremmin.

Jätä kommentti

css.php