Sotakalustoa Israelista – ”Ei eettisiä periaatteita”

Taloussanomat uutisoi tänä aamuna Suomen suunnittelevan jälleen isoja sotakalusto-ostoja Israelista:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/08/05/suomi-harkitsee-taas-sotakaluston-ostamista-israelista/201410728/12

Tulevien kauppojen arvoksi on arvioitu yli kymmentä miljoonaa euroa. Israelista aiemmin ostettuja tietojärjestelmiä päivitettiin vastikään ilman kilpailutusta melkein kahdellakymmenellä miljoonalla eurolla. Puolustusministeri Carl Haglund (rkp) sanoo Suomen noudattavan EU:n ja YK:n linjauksia, joiden mukaan Israel on ”vihreällä listalla”.

Sotakaluston ostaminen Israelista ja Israelin asema EU:n ”vihreällä listalla” kertovat omaa kieltään siitä, millaiset eettiset periaatteet EU:ta ja Suomea ohjaavat, kun kyse on turvallisuuspolitiikasta yhdistettynä kaupallisiin intresseihin. Samassa valossa tarkasteltuna EU:n ja Suomen Venäjä-pakotteet ovat entistä käsittämättömämpiä ja kestämättömämpiä.

Kuvainnollisesti sanoen: Ammumme itseämme Venäjän takia jalkaan Israelista ostetulla aseella, koska moraali….

Jätä kommentti

css.php