Sotapropagandaa logiikkaa uhmaten

Venäjä on pyrkinyt järjestämään viime päivinä humanitaarista apua Itä-Ukrainan taistelujen runtelemille seuduille, joissa alkaa olla akuutti pula perustarpeista. Operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Kiovan ja Punaisen Ristin kanssa. 

Normaalisti humanitaarinen avustustyö nauttii länsimaissa jonkunlaista kunnioitusta, mutta Venäjän toteuttamana se on on ilmeisesti lähinnä paheksuttavaa, sillä näitä epäilyksiä ovat ladanneet eetteriin etenkin suomettuneisuuden merkityksen päälaelleen kääntäneet suomalaiset ja länsimaiset valtamediat. 

Mm. Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko ei eilen malttanut jättää lukijoiden itsensä päätettäväksi, mihin Venäjä avustuksillaan pyrkii, vaan heitti journalistisen etiikan roskakoriin ja johdatteli heti otsikossa salaliittoteorioiden ihmeelliseen maailmaan. Näkemystä oli tarpeen vielä korostaa kirjoittamalla Venäjän ”avusta”. 

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71236-onko-tama-salajuoni-venajalta-apu… 

Huusko ja moni muukin toimittaja uhmaa väitteillään tervettä järkeä ja logiikkaa. Mietitäänpä, millaisia ”faktoja” meille on läntisen median ja avoimesti sotapropagandan levittämiseen osallistuvien ”selvitintotuudenukrainasta”-asiantuntijoiden toimesta viime aikoina syötetty: 
– Venäjä on todistetusti aseistanut ja aseistaa separatisteja 
– Suuri osa separatisteista on itse asiassa Venäjältä tulleita taistelijoita, joita Venäjä kontrolloi ja koordinoi 
– Separatistien hallinnoimien alueiden ja Venäjän välinen raja vuotaa kuin seula 

Edellä mainittujen ”faktojen” valossa on perin epäloogista, että Venäjän tarvitsisi nyt naamioida aseiden tms. materiaalin toimituksia humanitaariseksi avuksi, jos se tähänkin saakka on pystynyt toimittamaan rajan yli mitä tahansa. Humanitaarista apua ei tarvita myöskään ns. false flag-hyökkäyksen järjestämiseksi, sillä edelleen edellä mainittujen ”faktojen” valossa se voisi järjestää Ukrainan version ”mainilan laukauksista” koska tahansa.

Joko olisi vapaan, rehellisen, tutkivan ja laadukkaan journalismin aika? Mitä tällainen paskan heittäminen tuulettimeen lehdistönvapauden kärkimaassa kertoo lehdistön tilasta maailmassa, vuonna 2014?

Kommentti artikkeliin “Sotapropagandaa logiikkaa uhmaten”
  1. Tapani Silvo sanoo:

    Ihmeellistä! Venäläisten tarkoituksena on viedä autokaravaani venäläismielisten separatistien alueelle. Edes Punaisen Ristin edustajat eivät ole päässeet tarkastamaan rekkojen lasteja.
    Näin ainakin mainittiin illan (14.8.) TV4:n uutisissa.
    Silvo

Jätä kommentti

css.php