Hattulan esikoulu- ja koulukyydeistä

Hattulassa lakkautettiin edelliskeväänä kovalla kohulla Rahkoilan kyläkoulu. Virkamiehet sun muut kunnanisät- ja äidit lupailivat tuolloin, että koulukyyditykset hoidetaan asianmukaisesti. Rahkoilasta matkaa Parolan ala-asteelle kertyy neljästä viiteen kilometriä, riippuen asuinpaikasta. Osa matkasta kuljetaan ilman kevyen liikenteen väylää. Koulukyytien kilometriraja on Hattulassa edelleen lain sallima maksimi, viisi kilometriä, joten suuri osa Rahkoilan lapsista jäi tylysti ilman koulukyytejä. Toiminta on Hattulassa ollut täysin tietoista.

Hattulalainen Jaana Laine on ollut yksi harvoista kuntapoliitikoista (valitettavasti allekirjoittaneen tavoin hänkään ei ole kunnanvaltuutettu), joita asia on kiinnostanut edes sen verran, että on viitsinyt yrittää tehdä asialle edes jotakin. Laine laati jo loka-marraskuussa 2013 asiasta kuntalaisaloitteen, jossa vaaditaan Hattulan koulukuljetusten kilometrirajan laskemista kolmeen kilometriin.

Haastankin tässä välissä kaikkia hattulalaisia tämän lukevia allekirjoittamaan tämän tärkeän aloitteen, jotta asia saataisiin jatkokäsittelyyn. Aloitteen voi allekirjoittaa esimerkiksi pankkitunnuksilla, eikä se maksa rahaa, aikaa eikä oikeastaan edes vaivaa! Linkki: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/251

Muistin tämän itsekin melko aikaisessa vaiheessa allekirjoittamani aloitteen tällä viikolla, kun sain kuulla, että Hattulassa esikouluikäisten lasten kyytejä on järjestelty uudelleen ja vanhempia on informoitu puutteellisesti, minkä johdosta mm. eskari-ikäinen lapsi on jätetty linja-auton kyydistä isolle tielle (60km/h rajoitus, ei kevyenliikenteenväylää) jo kahdesti niin, että vanhemmilla ei ole ollut mitään realistisia mahdollisuuksia ehtiä lasta vastaan asianmukaisesti, ilman selvännäkijän kykyjä.

Hattulalaisten päättäjien ja virkamiesten puolesta häpeän tätä lasten kustannuksella säästämistä kotikunnassani.

Jätä kommentti

css.php