Sähköinen äänestys eduskuntaan

Lauantaina Team #Kautio2015 pyörähti kunnioittamassa läsnäolollaan Padasjoen kyläjuhlaa. Tänään kampanjoitiin kotikenttäedulla Hattulassa. Tervehtimässä kävi tukku kuntalaisia ja kunnanjohtaja Heidi Rämökin pistäytyi. Kentän palautteen mukaan kaltaisilleni ”nuorille” ja yhteistyökykyisille ehdokkaille olisi tilausta myös kunnallispolitiikassa.

Vaalikiireet lisääntyvät, mutta olen nauttinut joka hetkestä ja tätä tohinaa on vielä reilun kuukauden päivät jäljellä. Tänään teinkin kotiuduttuani sosiaalisessa mediassa spontaanin vaalilupauksen kiertää kenttää aktiivisesti myös vaalien välissä, mikäli tulen valituksi. Voiko kansanedustaja paremmin edustaa kansaa, kuin jalkautua säännöllisesti kansan pariin?

Kansan edustamisen helpottamiseksi eduskuntaan tarvitaan mahdollisuus sähköiseen äänestykseen. Tätä ajatusta ovat tukeneet aiemmin mm. Osmo Soininvaara (vihr.) ja Mikael Jungner (sd.). On perin vanhanaikaista, että esimerkiksi kesken EU-kokousten ministerit joutuvat lentämään Brysselistä painamaan nappia eduskuntaan. Sähköinen äänestys mahdollistaisi äänestämisen tarvittaessa myös maakuntamatkoilta käsin, jolloin kansan ja kansanedustajien vuorovaikutusta on mahdollista lisätä merkittävästi.

20 kommenttia artikkeliin “Sähköinen äänestys eduskuntaan”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Kimmo Hyvä!

  Jonkinlainen läsnäolovelvoite kumminkin pitää olla, ei ny sentään kotona maata ja nappeja painella, sekin kun määrää/ohjaa ryhmyri miten sä äänestät kumminkin.
  Pelleilyksi se menisi.
  Edellisestä hallituksesta tuli tulosvastuu mieleen, paljonkohan palkkoja olis takaisinperittävää ku ei mitään aikaansaatu. Tulos tai ulos!
  Ihan kuin ennen työttömyystyömailla, nojattiin lapioon ja tupakantumppit vaan ympärillä lisääntyi!

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Toki pitää olla läsnä myös, mutta ei kai kansanedustuslaitos voi olla mikään kellokorttityöpaikka? Tärkeintä on perehtyä päätettäviin asioihin, selvittää niiden vaikutuksia laaja-alaisesti ja olla perillä siitä, mitä oma äänestäjäkunta asioista ajattelee.

   • Erkki Strömberg sanoo:

    Kimmo!
    Jotenkin tuntuu jotta vaikkapa ”sahuri” on hyvin perehtynyt kansanedustajan työhönsä, ainakin yökerhosektorilla!

 2. Niinpä ajatella miten erittäin tärkeä juttu tuli nytkin ilmi!
  Suomi nousuun sähköisellä äänestyksellä..
  Kohta ei kansanedustajien tarvitse ollenkaan olla paikalla, riittää kun arvaa vain oikean napin jossainpäin suomea tai maailmaa matkaillessaan ja painaa sitä sähköisesti. Siitä viis onko edes tutustunut asiaan josta äänestää!
  Sitten ei eduskuntasalissa istu kukaan muu kuin puhemies yksikseen, paitsi jos hänellekin hommataan sähköiset yhteydet, että voi hoidella puheenjohtoa vaikka kesämökiltä pilkillä istuen? Ja palkka juoksee, vaikkei olisi edes paikalla…

  Olikohan Kimmolla vielä muitakin näitä todella hienoja ideoita kuinka maailma ja varsinkin suomi muuttuu paremmaksi paikaksi?

  • Kimmo Kautio sanoo:

   ”Olikohan Kimmolla vielä muitakin näitä todella hienoja ideoita kuinka maailma ja varsinkin suomi muuttuu paremmaksi paikaksi?”

   Suosittelen lukemaan aiempia blogitekstejäni. Niitä on paljon. Aktiivinen bloggaaja ehtii ottamaan kantaa moniin asioihin; tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin. Voit myös käydä tutustumassa kampanjateemoihini, joihin hyvää hyvyyttäni tarjoilen suoran linkin: http://kimmokautio.com/kampanjateemat/

   Sähköinen äänestys liittyy mielestäni eduskuntatyön tuottavuuden parantamiseen. Etätyöskentelyllä voidaan vähentää tolkutonta reissaamista monilla aloilla, etenkin asiantuntijatason työtehtävissä. Jos työ ei ole paikkaan sidottua, niin miksi ihmeessä siitä pitäisi sellaista jollain kellokorttisysteemillä tehdä?

   Yksi asia, jolla Suomi voidaan saada nousuun, olisi paremman luottamuksen ilmapiiri ja usko ihmiseen! Ymmärrän, että mennyt hallituskausi ei sellaista ole ruokkinut, mutta siksihän tässä ollaan vaalien kautta muutosta tarjoamassa.

   Vastauksista huokuu syvä epäluottamus siihen, että ihminen voisi työskennellä tehokkaasti tarvittaessa vaikka kotoaan käsin. On työtehtäviä, jotka vaativat ajatustyötä ja ajatteluun ei kannusteta kellokortilla ja kyttäämisellä. Vaikka itsensä tuntisikin, ja tietäisi että laiskotteluksihan se menisi, jos mahdollisuus annettaisi, niin ei ehkä silti kannata siirtää omia ominaisuuksiaan automaattisesti kaikkien muidenkin ominaisuuksiksi.

   • kuningasjätkä sanoo:

    Eduskuntatyöskentely ei kovinkaan TUOTTAVAA ole ollut tähänkään mennessä! Mitenkäs se olikaan. hmm. 3200 euroa menee velkojen korkoihin joka ikinen minuutti, silloinkin kun kansanedustajat nuokkuu torkkupeittojensa alla ruususenuntaan!

    Mitä tulee noihin sun kampanjateema-kirjoitteluihisi, niin ei niissä paljon mitään uutta ja kiinnostavaa ole, sellaista sananhelinää pääasiassa, hieman tyyliin ”pitäisi tehdä ” tai ”aion tehdä, mikäli minut valitaan”jutteluita.

    Onksulla Kimmo ihan oikeesti näyttöä siitä mitä sä olet tähän mennessä tehnyt, siis jotain muutakin kuin vaan puhunut?

    Nyt ei puheet riitä näihin vaaleihin.. Tarvitaan näyttöä siitä että olet muutakin tehnyt kuin poikasena vääntänyt tahkon kampea!

    • Kimmo Kautio sanoo:

     Ja koska eduskuntatyö ei ole ollut tuottavaa, sen tuottavuutta nimenomaan ei kannata parantaa?

     Torkkupeitot voi mun puolesta myydä vaikka facebook-kirpparilla tai ebayssa. En ole suunnitellut meneväni Arkadianmäelle torkkumaan.

     • kuningasjätkä sanoo:

      Niin miten se on? Oletko sää Kimmo oikeasti tehnyt jotain sellaista, että sä voit rehellisenä miehenä kertoa sen tehnees ihan ite?

    • Antti Sulonen sanoo:

     Vakaasti luulen ettei Kimmo ole tahkon kampea vääntänyt. Tietäneekö hän mikä on tahko ja mikä on kampi?

 3. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kimmohan joutuu miettimään eduskunnan työskentelytapoja muutenkin uusiksi. Joskus kun meedia ihmettelee istuntosalin autiutta, tulee varsin usein vastaukseksi.:Tärkein työ tehdään valiokunnissa=kait lakien valmistelu. Valiokuntamatkat kulloinkin lämpimiin maihin tuntuvat olevan kovin suosittuja. Herkästi mennään Brasiliaan Sambafestivaalien aikaan tutustumaan, miten jätehuolto on ko maan pääkaupungissa järjestetty ja muitakin naurettavuuksia on esitetty. No sittenhän ei tarvi tulla turhaan kesken juhlien pois.

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Ehkä noita ulkomaanmatkojakin voisi vähän suitsia. 🙂

   • kuningasjätkä sanoo:

    Kyllä sitä nyt sanotaan että ”ehdottomasti ehkä”, mutta kunhan ollaan siellä niin tehdään juuri niinkuin enemmistö päättää.

    Onneksi se kansan kärttyisä käsi päättää kuka menee ja kuka jää lehdellä soittelemaan…

    Kansalaiset ovat viimeaikoina olleet hieman kärttyisiä monenkin toilailuista joten kannattaa jättää jotain vaalirahoista sukan varteen, että voi ensimäisiä lyhennyksiä maksella, sillä aikaa kun löytää oikeita töitä tilalle..

    • Kimmo Kautio sanoo:

     Voi voi mitä katkeroa se kuningasjätkä suoltaa… 🙂

     • kuningasjätkä sanoo:

      Nooh, kattotaan sitten vaalien jälkeen, ja lueskellaan koottuja selitelmiä..

      Vasemmistoliitto ei ole ollut kovin hyvässä huudossa pitkään aikaan, siitä saatte kiittää puheenjohtaja Arhinmäkeä, joka on herättänyt närkästyksiä muutamilla ylilyövillä temppuiluillaan.
      Paavo se tässä kävi puhuntamatkalla ja kertoili vielä oikein lehtimiehille että tuhatneljäsataa kilometriä piti matkustaa ennenkuin kukaan älys näyttää keskaria. Totuus oli että keskaria näytettiin siellä täällä matkan varrella jossain jopa kaksin käsin, mutta Arhinmäki oli niin väsynyt että oli aina silloin nukkumassa dösän takapenkillä.

      Mulle hieman kalskahtaa korvaan tuo vasemmistolainen ideologia ja puheet tuottavasta työstä ja samanaikaisesti toisesta suupielestä ulostautuu, että ollaan niin taas pienen ihmisen asialla !

      Se on vähän samankaltaista kuin on sosiaalidemokraatti ja yrittäjä, niinkuin täällä meilläpäin yks on ainakin..

      Voiko sitä oikeasti ollakaan molempia yhtäaikaa?

 4. Kimmo Kautio sanoo:

  Kuules kuningas, jos ihminen on humanisti, hän on poliittisella kartalla yleensä vasemmalla, ainakin ilman sisäisiä ristiriitaisuuksia. Eikä yrittäjyys poissulje humanismia tai vasemmistolaisuutta. Ja kuka kuvittelee, että vuonna 2015 vasemmisto haluaa tappaa yrittäjyyttä tästä maasta?

  • kuningasjätkä sanoo:

   Mutta jos se vasemmistolais yrittäjä on samanaikaisesti riistäjä-paskiainen joka hamuaa itselleen kaiken ja antaa muille vain jämiä, niin mikäs se sitten oikeasti on.. Tuskin kovinkaan humanisti?

   No joo.. ihan sama..

   Mitäpä mieltä muuten olet tuosta kannbiksen laillistamisvaateesta?

   Tänäänkin pehmitin aivojani laillistetulla ALKOHOLI nimisellä hermomyrkyllä, jota valtio surutta myy kalliiseen hintaan viinanhimoisille kansalaisille.
   Mutta mieluummin olisn pössytellyt vaikkapa maria.
   Valitettavasti se on paljon laittomampaa kuin kiljun teko tai pontikan keitto.

   Onko vasemmistoliiton kannta se että kaljaa pitää juoda,vaikka siitä iskisi väsymys ja nukahtaisi väärään hotelliin, niinkuin puheenjohtaja Arhinmäki taannoin Shotsissa, vaimissäsenytolikaan. Ja että: Kaljaa saa ja pitää tuoda, kunhan ei tuo yli kahtasataa litraa kerralla.. jne..

   Kun tai jos sinut valitaan eduskuntaan? Mitä tosin epäilen! Niin voitko kenties harkita edes, että seuraavaksi takinkääntövaaliteemalupaukseksesi ottaisit sen että kannabis, joka ei ole niin vaarallista kuin alkoholi, tullaan tämän vaalikauden aikana laillistamaan, että sen kasvatus omaan käyttöön ja käyttö yksityisesti, ei ole rangaistava teko?

 5. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Kimmo!
  Niin minun kuin monen muun suomalaisen suvusta
  löytyy monensorttista puolue-humanistia.
  Muistan joitakin kristittyjä,
  joiden humanismi pyöri oman napansa ympärillä.
  Myös demareita, joille oli jäänyt kupoliin kuva,
  jotta yrittäjä on poikkeuksetta riistokapitalisti.
  Olipa suojeluskuntalainen Jyväjemmari, joka suvun kertoman mukaan,
  jeesasi kapinan aikaan nälkäisiä punaisia perheitä.
  Oli kokoomuslainen tehtaan patruuna, jonka humanismi ulottui
  jopa eläkkeelle jääneisiin työläisiinsä.
  Isäni oppeja oli mm., jos Telluksen jengi huolehtisi kukin omista
  lähipiirin köyhistä ja kärsivistä omalla pienelläkin panoksellaan,
  ei ahne eliitti kuorisi kermaa, muiden tapellessa kurristaan.
  Jos sitten sitäkään on jaettavaksi…
  Riitta

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Kuvaat terävästi maailman muuttumista. Humanismia oli ehkä ennen myös poliittisen kentän oikealla laidalla, nykyisin oikeistolainen politiikka on varsin kylmää, yksilökeskeistä ja laskelmoivaa.

   • Antti Sulonen sanoo:

    Se on kuule Kimmo ihan samaa siellä vasemmalla laidalla. Yksilökeskeistä ja laskelmoivaa tuppaa olemaan sinunkin humanismisi, kun tarinoitasi lukee.

    • valitan sanoo:

     Taasko sulonen mielesi pahoitit, mitä sinun juttuihisi tulee niin kokonaisvaltainen katkeruus paistaa läpi.,kuule hyvä mies ota rennommin. Olen elämässä muutakin kuin Nato ja vanhat sodat.

Jätä kommentti

css.php