Valtuustoa ei tule supistaa Hattulassa

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina 6.6. Pentti Pietilän (kesk.) esityksestä esittää valtuustolle sen koon rajaamista 27-jäseniseksi. Supistamisen perusteleminen marginaalisilla säästöillä on populistista edustuksellisen demokratian halventamista ja päätöksen ajankohta on täysin väärä. Oikea ajankohta edes keskustella valtuustojen kaventamisesta pienissä kunnissa on aikaisintaan sitten, kun on tiedossa, millaisessa muodossa tulevan maakuntahallinnon edustuksellinen demokratia tullaan toteuttamaan ja miten monella pallilla kukin poliitikko voi kerrallaan istua.

Valtuutettujen ja lautakuntien jäsenten lukumäärällä on suora vaikutus kuntalaisten halukkuuteen ja mahdollisuuksiin osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) on omalta osaltaan useaan otteeseen vedonnut siihen, että kunnalliseen päätöksentekoon pitäisi saada nuoria mukaan. Pietilä puolestaan oli taannoin tällä (Hämeen Sanomien mielipide) palstalla huolissaan työväen äänen kuulumisesta Hattulassa. Nyt nämä herrat yhdessä muutaman muun porvaripuolueen edustajan kanssa kannattavat esitystä, joka läpi mennessään varmistaisi sen, että valtuustossa kuuluu kahdeksan ääntä vähemmän. Täältä paitsiosta ei voi kuin vedota siihen, etteivät vastuulliset valtuutetut lähtisi Pietilän ”lapa jäähän ja nimi lehteen” –tyylin pölhöpopulismiin mukaan.

Kimmo Kautio
puheenjohtaja
Hattulan vasemmistoliitto

Julkaistu Hämeen Sanomien mielipidepalstalla 14.6.2016

2 kommenttia artikkeliin “Valtuustoa ei tule supistaa Hattulassa”
 1. Kari Jokinen sanoo:

  Meille on tulossa uutena asiana maakuntavaltuustot.

  Kukaan ei vielä ole kertonut, mutta asiaa miettineet varmaan ovat havainneet, etteivät maakuntavaltuuston jäsenet ole kelvollisia kunnanvaltuustoihin. Hehän joutuvat päättämään kunnan ja maakunnan työnjaosta ja ovat siinä asemassa jäävejä jommalta kummalta puolelta.

  Olisi hyvä, jos kunnanvaltuustojen jäsenmäärä olisi nykyistä pienempi, jolloin aktiiveja kunnallispoliitikkkoja riittäisi myös maakuntatasolle.

  • Valitan sanoo:

   Taas uusi hieno mahdollisuus laajentaa ja saada lisäkattavuutta ’hyväveli’-kerhoon.

Jätä kommentti

css.php