Populismi kukkii Hattulassa

Kuntavaalien lähestyessä alkaa Hattulan valtuustossa populismi kukkia. Pentti Pietilä (kesk.) haaveilee tekojääradasta ja kokoomus esittää, että kunta takaisi jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yhden harrastuksen. Iso peukku toki näistä, mutta aloitteiden ajoitus on kummallinen.

Jos Hattula ei voi tukea edes hattulalaisia jääurheilun harrastajia, niin miten rakennamme oman tekojääradan tai kustannamme harrastustakuun samalla, kun säästöpaine kaikesta on koko ajan päällä? Esimerkiksi HPK:n hattulalaiset juniorit, joita on paljon, maksavat tällä hetkellä kausimaksuja satoja euroja enemmän, kuin kaupunkilaiset, koska Hattula ei halua jakaa toiminta-avustusta jäähalliyhtiölle. Kiekkomies Pietilälle tämän hattulalaisten jääurheilun harrastajien tasapuolisen aseman kaupunkilaisten kanssa luulisi olevan sydämen asia. Ehkä hattulalaiset, joille jääkiekkoharrastuksen hinta ylittää kipurajan, voivat sitten siirtyä pelaamaan keskenään Hattulassa, tuulessa ja tuiskussa, kun Pietilä saa tekojäänsä.

Harrastustakuun osalta haluan korostaa, että idea on mitä kannattettavin. Se on kuitenkin äärimmäisen tärkeä kautta maan harrastusten kustannusten karatessa käsistä. Kokoomuksen hausjärveläinen Jarkko Stråhle kirjoittikin harrastustakuusta Hämeen Sanomien blogeissa fiksusti. Harrastustakuu tulisi saattaa voimaan valtakunnan tasolla ja mielellään kuntien taloutta suuremmin rasittamatta, jos sellainen halutaan. Harrastustakuun sijasta kannattaisi paikallisesti miettiä esimerkiksi kyläkoulujen säilyttämistä ja koulukyytien kilometrirajan laskemista kolmeen 1-2 -luokkalaisten kohdalla, jotta tässäkin asiassa hattulalaiset lapset olisivat tasavertaisessa asemassa kaupunkilaisten kanssa ja heidän koulutiensä olisi turvattu.


Jarkko Stråhlen kirjoitus harrastustakuusta:
http://jarkko.blogijanne.fi/2016/10/08/harrastuksen-aloitus-ei-saa-olla-vanhempien-tulotasosta-kiinni/

3 kommenttia artikkeliin “Populismi kukkii Hattulassa”
 1. Petri sanoo:

  Miksi ihmeessä edes pitäisi tukea jääurheilun harrastajia jotenkin erityisesti? Maailma on täynnä muitakin hyviä harrastuksia jotka ovat huomattavasti edullisempia sekä harrastajalle että yhteiskunnalle. Omasta mielestäni jääurheilun harrastajaa ei tule tukea yhteisillä varoilla yhtään sen enempää kuin yleisurheilun tai musiikin harrastajaa.

  • Kimmo Kautio sanoo:

   Jos ajatellaan Hattulaa, niin se tukee monia lajeja. Esimerkiksi salivuorot ovat paikallisille seuroille kunnassa edullisia, olosuhteita järjestetään myös musiikin harrastajille treenikämppien muodossa, hattulalaiset yhdistykset saavat käyttää esimerkiksi juteinitalon kokoustiloja ilmaiseksi, jne. Tämä kysymys jääurheilun tukemisesta nousee tuosta Pietilän tekojäärata-haaveesta. Jos haluamme tukea jääurheilua, voimme osallistua olemassa olevien jääolosuhteiden tukemiseen, jotta hattulalaiset saadaan samalle viivalle kaupunkilaisten kanssa.

   Mikään pakko se ei tietenkään ole. Tarkoitus on alleviivata tuollaisen tekojäähaihattelun populistisuutta.

   EDIT: Korjataan sen verran, että Hattulassa koulujen salivuorot ovat seuroille ilmaisia lukuunottamatta Juteinikeskusta.

 2. Lauri Kivimäki sanoo:

  En tuon Hattulan kunnallispolitiikkaa ja kunnan tavotteita sen kummemmin tunne, mutta tuskin sielläkään taloudessa liikaa löysää on. Tosin Pietilä pitänee itseään jnkinmoisena ”lätkäjätkänä” joten Hänen aloitteensa näin vaalien alla ei yllätä. Tekojään ylläpitäminen puhtaasti harrastustoimintaa varten ollee suhteellisen kallista. Janakkalaan jossa asuin 60-vuotta puuhattiin jäähallia oikein adressin kanssa, jossa meidänkin nimemme olivat monen muun tietämättömän kanssa.. Nyt tullee lämmitettävä potkupallokenttä koska pesisväki sai hiekkatekonurmen. Uskon kuitenkin, että potkupallo ja pesäpallo eivät noista mittavista investoinneista huoimatta tule nousemaan edes lähelle kansallista kärkeä, niinkuin ei Hattulan jääkiekkokaan. Mutta kaikkea kivaahan täytyy olla, tosin vain osalle veronmaksajista.

Jätä kommentti

css.php