Kirjoitus, joka lähti käsistä…

Vastuuvapauslauseke: Tämä on on ensimmäisen kappaleensa jälkeen täysin käsistä lähtenyt kirjoitus, jota edes hattulalaisten ei ole tarkoitus ottaa vakavasti. 😉

Hattulassa kyläkauppa Pikku-akan jätettyä ammottavan aukon Lepaan palvelutarjontaan, jouduttuaan lopettamaan toimintansa, on Lepaan viinitila nyt päättänyt vastata kysyntään ja laajentanut tarjontaansa päivittäistavaroihin. Kun viiniä ei ole toistuvista yrityksistä huolimatta saatu ruokakauppaan, mitä tehdään Hattulassa? Tuodaan ruoka viinikauppaan!

Kuulemma viinitilalta tulee saamaan jatkossa myös olutta, joten näin meillä Hattulassa näyttää monen mökkiläisen kesä sittenkin pelastetulta. Kesken loman ei tarvitse tulevana suvenakaan välttämättä turhaan selvitä, vaan juomat voi edelleen hakea Lepaan raittia siksakkia fillaroiden. Kuten me hattulalaiset hyvin tiedämme, alkoholiongelmahan siinä syntyy, jos alkoholi pääsee loppumaan.

Hattulalainen edelläkävijyys on loppujen lopuksi kiinni hyvin, hyvin pienten asioiden oivaltamisesta. Se on sitä, että ollaan kaukaa viisaita, vaikka läheltä näytetään melkoisen tyhmiltä. Se on sitä, että jos sisälukutaito on huono, mennään ulos lukemaan. Se on uskoa mahdottomaan. Siihen, että krapulaa voi ennaltaehkäistä; kun juo muistinsa, ei muista juoneensa. Se on tarkkaa hommaa, kuin ripulin parantaminen pieremällä. Se on asioiden innovatiivista uudelleenmäärittelyä; hattulalainen on ulospäinsuuntautunut, katsoessaan ruuhkabussissa hiljaa ikkunasta ulos. Se on sitä, että kolme ihmistä viitoslinjan bussissa tai kolme autoa Hattulantien ja Kinnalantien risteyksessä on ruuhka. Hattulalainen, jos joku, tietää, että kylän irakilainen maahanmuuttaja on kotoutunut, kun tämä on lakannut tervehtimästä naapureita.

Koska hattulalainen on innovatiivinen ja dynaaminen edelläkävijä, ei Hattulassa ole juuri mainittavia ongelmia, jos ei edellä mainittuja ruuhkaisia busseja ja risteyksiä oteta lukuun. Hattulassa on muun muassa ymmärretty, että parasta sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisyä on epäsosiaalisuus. Hattulalainen ei ole koskaan yksinäinen ollessaan yksin, sillä hän on parhaassa seurassa.

Kuitenkin yksi vakava ongelma Hattulaa riivaa. Se on trumpilaisen populismin nousu. Nurkkapatrioottisimpien kuntavaaliehdokkaiden keskuudesta on jo ehdoteltu, että Suur-Hattulan ympärille rakennettaisiin muuri, jotta ilkeät hämeenlinnalaiset eivät pääsisi lakkauttamaan koulujamme ja ajamaan lähipalvelujamme alas, sillä sen me haluamme tehdä ihan itse! Mikäli tällaiset populistit saavat niskalenkin, on olemassa suuri pelko, että he julistavat Suur-Hattulan Suomen valtiosta irtautuneeksi itsenäiseksi veroparatiisiksi, jonka verotus on aina vähintään puoli prosenttia muita kevyempää ja näin kaikki maailman globaalit suuryritykset pikkuhiljaa siirtävät pääkonttorinsa Satulinnan tontille! Tätä suunnitelmaa on pantu vaivihkaa täytäntöön jo kuluneella valtuustokaudella siirtämällä muun muassa sotakalustoa moottoritien rampille ja kunnan komentokeskus pois keskustaajamasta salaiseen paikkaan, jonne ei kuka tahansa laitapuolen kulkijaksi naamioitunut vieraan vallan vakooja niin vain marssikaan.

Jätä kommentti

css.php