Ajopuuna liittovaltioon itsenäisyyden turvaamiseksi?

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi kirjoitti torstaina 5.10. Facebookissa historiallisesta ja mustasta päivästä. Siis siitä, miten eduskunnan ”puolustusvaliokunta hyväksyi EU:n militarisoinnin ja Suomi on siinä täysin rinnoin mukana”. Mustajärvi perää perussuomalaisilta ja siniseltä eduskuntaryhmältä EU-kriittisyyttä ja liittovaltion vastustamista nyt, kun sitä eniten tarvittaisiin. Jättämässään eriävässä mielipiteessä Mustajärvi toteaa, että puolustusrahasto kaventaa kansallista harkintavaltaa puolustussektorilla ja puolustusrahaston kulut tulevat kansallisten puolustusmenojen päälle.

Puolustusrahasto on jälleen uusi askel liittovaltion suuntaan, kun rauhan projektina alkunsa saanut Euroopan unioni ryhtyy militarisoimaan itseään. Jos yhteisvaluutta euro on ajan saatossa johtanut vaatimuksiin EU:n yhteisestä budjetista ja valtiovarainministeristä, voimme vain arvailla, milloin syvenevän puolustusyhteistyön myötä vaatimuslistalle lisätään myös yhteinen puolustusministeri.

Jos jollakin lukijoista ei oma polla säteile, niin katsokaa, mitä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi Unionin tila – puheessaan syyskuussa. Junckerin mukaan vuoteen 2025 mennessä EU:lla pitäisi olla jo täysin yhteinen puolustus, koska ”EU tarvitsee sitä ja NATO haluaa sitä.” Suomessa NATO-jäsenyyden kannattajat tukevat turhautuneisuuttaan EU:n yhteispuolustusta, koska jäsenyyden kannatuslukemat polkevat kaikissa merkittävissä mielipidemittauksissa paikallaan. EU:n yhteispuolustus kun olisi selkeästi NATOn eurooppalainen pilari, kuten presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Paavo Väyrynen on useaan otteeseen sanonut.

Euroopan yhteisen puolustuksen tukeminen siksi, että Suomi tarvitsee sitä itsenäisyytensä turvaamiseksi on kaikessa paradoksaalisuudessaan aivan megalomaanista idiotismia. Ei kuoleman pelosta pidä itsemurhaa tehdä, sanoi jo presidentti J.K. Paasikivi aikanaan.

Keskusteluilmapiiri liittovaltiokehityksen ympärillä on tuskallista seurattavaa. Suomi on lipumassa ajopuuna liittovaltioon, mutta asiasta ei haluta keskustella. Viimeksi torstain 5.10. politiikkaradiossa keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kuumeni, kun perussuomalaisten kilpasisko Laura Huhtasaari aivan perustellusti EU:n puolustusyhteistyön vievän Suomelta päätösvaltaa myös puolustuksen osalta. Liittovaltomiesten tuska on kova, kun EU natisee liitoksissaan.

Kaikesta huolimatta Suomesta ollaan tekemässä Kataloniaa, joka herää ehkä vuosikymmenten päästä taistelemaan unohdetusta itsenäisyydestään. Silloin ovat EU-armeijan panssarit jo kaduilla ja liittovaltion poliisi pamputtaa vaaliuurnille pyrkivää kansaa. Suomi-nimisellä valtiolla alkaa olla edessään viimeiset hetket taistella itsenäisyydestään demokraattisin ja rauhanomaisin keinoin. Tulevat presidentinvaalit ja eduskuntavaalit vuonna 2019 ovat monella tapaa merkittävät vaalit, sillä niissä ratkaistaan itsenäisen Suomen linja ja tulevaisuus.

Kehotan kaikkia, joille kotimaa on kallis, allekirjoittamaan Paavo Väyrysen kannattajakortin. Laura Huhtasaarta ei saa jättää presidentinvaalidebateissa EU-kritiikissään yksin. 100-vuotias Suomi tarvitsee nyt avointa keskustelua isänmaan ja Euroopan tulevaisuudesta.

4 kommenttia artikkeliin “Ajopuuna liittovaltioon itsenäisyyden turvaamiseksi?”
 1. Joo voinhan mä sen kannattajakortin käydä kirjoittamassa, mutta en mä silti sitoudu Paavoa äänestämään. Kun tuo takin kääntö on suosittua nykyään politiikassa, niin kai sitä voisi käyttää myöskin äänestäessä. Eli tänään kannatan Paavoa ja huomenna äänestänkin vaikkapa sitä Huhtasaarta, vaikka tosin ääneni saa mieluummin Janitskinin Ilja, siis sikäli jos hän on ehdokkaana..

 2. Paavo se jaksaa aina yllättää.
  Tänään oli tälläiset puheet:
  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710192200471788_pi.shtml

  Jos tavallinen ihminen rupeaisi tuollaisia höpisemään julkisesti, niin valkotakkiset sedät/tädit tulisivat pillit vinkuen hakemaan hoitoon. Mutta kun politikot ja varsinkin Paavo Väyrynen, päästelevät sammakoita ym höpöjuttuja, niin kansa hurraa ja siinä kaikki.
  Ja sitten vielä jotkut pässit suosittavat kirjoittelemaan nimiä pressanvaaliehdokkuus kannattajakortteihin?

  Mutta oikeesti hei, kun Paavon takki on kääntelystä kulunut niin pahoin, niin eiks voitas porukalla kustantaa Paavolle uusi takki, pikakääntöominaisuuksin?
  Samalla niitä takkeja, mikäli rahankeruu onnistuu suurissamäärin, voisi hankkia muutamille muillekin takinkääntäjäpolitikoille?

  • avatar Kimmo Kautio sanoo:

   Kuningasjätkälle tiedoksi, että Paavo on puhunut eduskuntaan paluusta jo pidemmän aikaa ja tämä liike on osa Paavon ja kansalaispuolueen tavoitetta vaikuttaa Suomen suuntaan ja tulevaisuuteen. Ja tuo oppositiossa myös oppositiota vastaan on maahanmuutto- ja ulkopolitiikan suhteen täysin looginen kanta, joka on täysin linjassa siihen, mistä Väyrynen on nyt pari vuotta jo puhunut ja kirjoittanut.

   Takinkääntö on siis asiaa seuraamattoman katsojan silmässä. 😉

   • avatar kuningasjätkä sanoo:

    No kiitos tuosta tiedosta. Mutta kun Paavo on puhunut niin monesta muustakin jo niin pitkään ja aina on muuttanut puheitaan siitälähtien kun Kekkosen häntämieheksi pääsi. Se oli silloin 6-70 luvulla, silloin kun sinusta Kimmo oli olemassa vain ajatus isäsi aivokopassa.
    Väyrysen puheet piireissä tunnetaan ja teotkin on jo punnittu. Pöpiläänhän tuollainen joutais, mutta politikot on suojeltuja, ei niitä voi sellaisiin samanlaisiin alistaa kuin taviskansalaisia. Mutta niinkuin aiempana kirjoitin, että voinhan sun mieliksesi allekirjoittaa kannattajakortin, mutta se kun ei sido äänestämiseen, niin käännän takkia tarpeen mukaan. Se kun tuolla Väyrysenakanpojalla tuppaa olemaan tuo puheenparsi sitä luokkaa että Minä, Minun, Minusta, Minulle jne Vaan ootko kakaan muulloin kuullut Paavon sanovan Me, kuin silloin kun puhuu itsestään ja muijastaan.
    Eiköhän näitä Trumppeja, Väyrysiä, Sipilöitä ym ävp/evp tyyppejä ole jo tarpeeksi, ei tuollaisessa pyrkijässä ole presidenttiainesta..

    Mitä sitten varsinaisesti koko presidenttiyteen tulee, on se virka oikeastaan aika turha elätettävän virka. Kun ei presidentillä ole edes senkään vertaa valtaa suomessa, kuin mun mersun keulamerkillä. Mun mersun keulamerkki ehkä näyttää sunnan, mutta minä se määrään minne mennään ja kuinka kovaa.. Edes hallitusta ei presidentti vo hajottaa, ellei pääministeri sitä ehdota ja onhan tää nähty kuinka pääministerinkin takki on kääntyillyt moneen otteeseen…jopa hallituksen hajoittamishommissa!

Jätä kommentti

css.php