Puolueiden mallit ilmaston pelastamiseksi

Kansainvälisen ilmastopaneelin raportti maalaili kauhistuttavia skenaarioita maailman tulevaisuudesta. Suuret viisaat päättäjämme ovatkin jälleen miettimässä kuumeisesti miten pelastetaan maailma ilmansaasteilta. Sain vihiä puolueiden suunnitelmista ihan tuoreeltaan:

Demareiden malli: Me tienataan tällä!

Kokoomuksen malli: Siirretään viimeisetkin savupiipputehtaat jonnekin muualle missä tuprutellaan surutta. Omatunnon voi aina ostaa!

Vihreiden malli: Verotetaan tavallista suomalaista autoilijaa niin maan perusteellisesti, että työmatkakustannukset periferiassa johtavat siihen, että kaikki muuttavat lopulta vihreiden hallitsemaan Helsinkiin cityvihreiksi ja ajavat työmatkansa Alepa-fillarilla. Seistään lentokoneessa, ettei ne pääse ilmaan!

Keskustan malli: Sovitaan, että jokainen tankkaaja istuttaa puun, jooko?

Perussuomalaisten malli: Kyllä maahanmuutto on ilmastonmuutoksen pohjimmainen syy. Pakolaiset piereskelevät ihan varmasti enemmän ja lisäävät Suomen metaanipäästöjä. Palautuslennoista aiheutuu ihan turhia ilmansaasteita, niitä ei tarvita kun pannaan rajat kiinni!

Vasemmiston malli: Muutetaan ne kokoomuksen hylkäämät savupiipputehtaat vastaanottokeskuksiksi ilmastopakolaisille. Kaikki saa tulla. Leikataan myös yhdessä vihreiden kanssa lentoliikenteen ilmastopäästöjä kieltämällä palautuslennot.

Kommentti artikkeliin “Puolueiden mallit ilmaston pelastamiseksi”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Kimmo, jätit kertomati mikä olikaan väyryslaisten malli?

Jätä kommentti

css.php