Tehdään Suomesta jälleen kokoaan suurempi

Punnittuani huolellisesti vaihtoehtojani ja saatuani myös yhteydenottoja eri tahoilta, olen päättänyt pitkällisen harkinnan jälkeen pyrkiä valtiotieteen tohtori, kansanedustaja Paavo Väyrysen perustaman Seitsemän tähden liikkeen kansanedustajaehdokkaaksi.

Tähtiliikkeen sanansaattajana sitoudun puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Vetoan teihin kaikkiin näitä teemoja kannattaviin, että allekirjoittaisitte tähtiliikkeen kannattajakortin. Seitsemän tähden liike on saatava nopeasti puoluerekisteriin.

*******

Tällä hetkellä en ole ylpeä maasta, jota johdetaan, kuin alas ajettavaa yritystä. Yhteinen omaisuus myydään eniten tarjoavalle, ketään ei enää kiinnosta miten meidän käy ja kaikki ottavat omaksi hyödykseen, mitä irti saavat. Suomen historia on suurvaltojen ristiriitojen suhteen puolueettoman, pohjoismaisen hyvinvointivaltion historiaa. Meillä on sellainen, kunniakas perintö, jota kenellekään muulla ei ole. Voisimme olla rohkeasti ja ylpeästi suomalaisia, omalla linjallamme. Mutta pian kyse todella on pelkästä historiasta, jos meno ei muutu. Tämä maa tarvitsee valtiomiestason reaalipolitiikkaa ja erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikan ymmärtäjiä, joille isänmaan etu kulkee oman poliittisen puolueen, etujärjestön tai identiteettiryhmän edun edellä. Tarvitsemme valtiomiehiä, joiden maailmankuva ei ole lähtöisin Hollywood-rainoista, vaan todellisuudesta.

Valtiomiestason politiikkaan ei sovi hysteerinen vouhottaminen Venäjän uhasta ja krampinomainen turvaaminen sotilaalliseen liittoutumiseen. Ei ole tervettä ajatella, että itsenäisyytemme tuki ja turva tulee ulkopuolelta. Suomen asema itsenäisenä, puolueettomana maana on palautettava entiseen loistoonsa. Pienen maan suuruus on puolueettomuudessa. Tämä näyttäytyi konkreettisena, kun Suomi isännöi viime kesänä Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokousta. Helsingin valikoitumisen tapaamispaikaksi katsottiin ulkomaillakin perustuvan puolueettomuuspolitiikan traditioon. Tämä johti esimerkiksi siihen, että tapaamisen alla presidentti Sauli Niinistöllä oli huikea tilaisuus keskustella kummankin suurvaltajohtajan kanssa ja vaikuttaa. Viime hallitusten johdolla olemme hukanneet tämän perinteisen ulkopoliittisen linjamme, jossa toimimme suurvaltojen ristiriidoissa enemmän lääkärinä, kuin tuomarina. Suurten valtiomiestemme Paasikiven ja Kekkosen perintöä on vedetty urakalla vessasta alas.

*******

Valtiomiestason politiikkaa on huolehtia myös pohjoismaisen hyvinvointivaltion säilyttämisestä. Viime vuosina toteutettu hyvinvointivaltion purkaminen Suomessa on pysäytettävä. Tätä eivät vihervasemmistolaiset puolueetkaan tule tekemään, sillä ne harjoittaisivat hallitusvastuussa kestämättömän liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin perusta on kuitenkin nationalismissa. Se on perustettu palvelemaan rajattua ihmisjoukkoa ja vapaamielinen maahanmuuttopolitiikka on hyvinvointivaltiota purkavaa politiikkaa.

Mikäli kuka tahansa, mistä tahansa voi koska tahansa ja ilman pätevää syytä marssia kenenkään rajoittamatta tai palauttamatta rajojemme yli ja asettua nauttimaan eduista, jotka kustantavat suomalaiset veronmaksajat, ei lopputulos voi olla hyvä. Katastrofaalinen, hyvinvointivaltiota tuhoava, holtiton ja ongelmia aiheuttava maahanmuuttopolitiikka ruokkii lisäksi yhteiskunnallista vastakkainasettelua ja romuttaa kansallista yhtenäisyyttä, jota vaaditaan hyvinvointivaltion ylläpitämiseen ja rahoittamiseen. Suomen toimiessa koko maailman sosiaalitoimistona ja ilmasto-omatuntona, entistä harvempi suomalainen haluaa osallistua näiden kaikkien kustannusten kattamiseen. Tämä heikentää kaikkien Suomessa jo asuvien köyhien ja pienituloisten asemaa entisestään.

*******

Pienen kansan voima on yhtenäisyydessä. Suomi on esimerkiksi edellä mainituissa turvallisuuspolitiikan ja maahanmuuton kysymyksissä pahasti jakautunut ja keskusteluilmapiiri monissa asioissa on polarisoitunut ja tulehtunut. Vaikka sosiaalinen media ruokkiikin kuplautumista, kollektiivista moraalipaniikkia, raivoa, leimaamista ja lynkkausmielialaa, sen vapaudesta on huolehdittava ja sen kanssa on opittava elämään ihmisiksi.

Mediakentän keskittyminen harvojen käsiin on todellinen uhka demokratialle. Valtiomiestason poliitikkojen on huolehdittava myös uuden ajan verkkomedioiden elintilasta ja sananvapaudesta, eikä lähteä mukaan kaupallisten medioiden vetoomuksiin luotettavan median puolesta, joiden tarkoitus on leimata niiden toimintaa haastavia, uusia, nousevia medioita valemedioiksi. Median luotettavuus ei riipu yhtiön voitoista ja levikistä, eikä siitä saako journalisti palkkaa työstään, vaan journalismin tasosta; pyrkimyksestä totuuteen ja eri näkökulmia luotaavaan tiedonvälitykseen. Se, että kymmenen saman konsernin erimerkkistä mediaa julkaisee täsmälleen samaa tekstiä sen sijaan, että antaisi arvokasta tilaa ja näkyvyyttä jollekin muulle, ei ole mitään journalismia vaan massatuotantoa.

Meidän on opittava elämään uudessa ajassa. Pieni kansa voi nousta kokoaan suuremmaksi vain yhdessä. Meidän on syytä kuunnella ja ymmärtää toisiamme. Seitsemän tähden liike on kokoava voima, joka tarjoaa selkeän linjan ja uskottavan vaihtoehdon politiikkaan. Tehdään yhdessä Suomesta jälleen kokoaan suurempi.

3 kommenttia artikkeliin “Tehdään Suomesta jälleen kokoaan suurempi”
 1. Eero Heikkinen sanoo:

  Kirjoitus sisälsi paljon hyviä ajatuksia noin ensilukemalta. Näyttää sille, että vasttaavaa ajattelua on sekä Perussuomalasissa, että Liike Nytissä. Eli liikkeellä on muutoshalua nykymenoon. Mutta ovatko muutoksen voimat liian hajallaan konkreettisten tulosten kannalta. Jostakinhan tosin on liikkeelle lähdettävä. Eikä työtä kannata heti jättää kesken vaikka ns. tupaan tulisi lunta.

  Omassa kirjoituksessani kaipailin itsenäisyyttä ja harmittelin kuinka heppoisin perustein se on meilläkin myyty. Päätöksenteko siirretty ns. suuremmille harteille.

  Kyllä ne henkilökohtaiset edut ajavat aina kaikkien muiden asioiden edelle. Puolueen etuhan tulee siitä uskollisuudesta tai velvollisuudesta olla pomojen kanssa samaa mieltä. Kansanedustajathan ovat Jees miehiä ja naisia. Eivätkä voi muuta olla. Tuosta riippuu koko vaalikauden vakaus.

 2. RexDurio sanoo:

  Onnea ja menestystä valitsemallesi tielle!
  Se ei välttämättä ole oikea, mutta itseppä tietänet miten poliittisen urasi päätät?

Jätä kommentti

css.php